top of page

make a mark brussel 

buurtpensioen/pens(i)onquartier

Logo make a mark dog-1.png

Make a mark organiseert jaarlijks een make-a-thon. Ze selecteren VZW's die een creatieve ondersteuning kunnen gebruiken. Een aantal vrijwillige creatives (graphic designers, illustratoren, copywriters, ...) worden met een VZW gematcht en werken 1 dag samen. Een dag vol spanning, enthousiasme en voldoening. 

5BA4CA65-97AC-408C-9A72-574B51459C1C.jpeg

onze case: buurtpensioen

 

BuurtPensioen bouwt een netwerk op in Brussel waar iedereen mekaar helpt op
zijn manier. Ze willen een breed publiek bereiken: jong en oud, Nederlands-/Frans-/anderstalig. Dat zorgt ervoor dat hun communicatie heel eenvoudig moet gebeuren. 

Onze opdracht was om BuurtPensioen/Pens(i)onsQuartier visueel te rebranden.

Hun huidig logo bevat te veel tekst, is moeilijk veelzijdig te gebruiken en toont onvoldoende de boodschap en het doel van de organisatie. 

een nieuwe naam en logo

 

Tijdens het creatief proces botsten we steeds op de moeilijke naam van de VZW. Met hun brede doelgroep is een toegankelijke naam belangrijk. We besloten te brainstormen en kwamen wij met een nieuw voorstel: Quartier Voisin, want buren helpen buren! 

Ook met het logo gingen we aan de slag. Het hart bleef de basis van het logo, maar we wilden nog meer de nadruk leggen op de connectie, het bouwen van een netwerk, ondersteuning en gezelligheid. 

logo_quartier-voisin.png

kleur en fonts

 

We kozen voor een warm en vrolijk kleurenpalet. Quartier Voisin staat voor ondersteuning en toegankelijkheid en dat komt naar voor in de geel-rode tinten. De groene tinten zorgen dan weer voor wat tegengewicht en rust.

We kozen voor Open Sans. Het is een gratis font, wat niet onbelangrijk is voor de organisatie. Het is ook een makkelijk leesbaar font. Dit versterkt de inclusieve boodschap.

iconen

 

We wilden de VZW stimuleren om zoveel mogelijk visueel te werken. Daarom creëerden we enkele iconen met concrete voorbeelden waar buurtbewoners elkaar mee kunnen helpen. Denk maar aan klusjes, boodschappen doen, administratie, ...

Gezelschap.png
Auto.png
Administratie.png
Hond.png
Wandelen.png
Elektronica.png
Ontmoeting.png
Winkel.png
Klusjes.png
mockup_poster.png

drukwerk

 

Naast enkele templates werkten we ook aan een concrete poster. Op de poster kunnen de buurtbewoners aanduiden of ze hulp nodig hebben of kunnen bieden.

Met deze poster is helpen en hulp vragen laagdrempelig!

Een samenwerking met Hanne Reumers en Tess Van Deynse.

In opdracht van Make A Mark BXL en VZW BuurtPensioen/Pens(i)onsQuartier.

bottom of page